Nak Cara Untuk Buat Pemasaran Berkesan?

Nak kembangkan bisnes dengan pemasaran berkesan? Banyak cara yang boleh dilakukan untuk promo barang yang anda jual – dari media sosial hingga ke offline. Jadi, bagaimana anda boleh membuat pemasaran yang berkesan? Dalam blog post ni, saya kongsikan beberapa tips yang boleh anda buat untuk buat pemasaran berkesan. #1 Tahu Kepada Siapa Anda Pasarkan Untuk … Read more

Cara Buat Copywriting Menarik Untuk SEMUA Platform

Susah ke nak buat copywriting menarik? Tak kira platform apa pun… Facebook… Twitter… TikTok… dan lain-lain. Dalam post ni saya rungkaikan serba sedikit mengenai cara untuk mengayat. Dengan cara yang saya tunjuk dalam ni, santai pun boleh buat ayat yang elok. Yang penting berkesan untuk menarik orang untuk jadi pelanggan. Yang pada akhirnya akan membantu … Read more

Cara Buat Customer Avatar

Nak buat customer avatar? Dalam ni saya tunjuk cara senang. Tapi sebelum tu, anda buat ni: Cuba fikir anda nak tujukan kepada siapa iklan yang anda buat tu. Siapa? Dah tahu? Hehe. Ni saya nak senangkan kerja anda. Tak payah susah-susah lagi. Dalam ni saya nak bagi anda sebagai pembaca blog ni satu hadiah. Customer … Read more

Teknik Copywriting Berkesan Yang Boleh Anda Guna Sampai Bila-bila

Sekarang ni, nak buat ayat copywriting tak boleh nak jual-jual-jual. Hardsell tu OK je, tapi kena ada seninya sendiri. Nak jual memaksa pun boleh, tapi orang akan menyampah baca… dan keberangkalian untuk membeli tu tak tinggi. Ya lah. Paksa orang. Ingat orang suka ke? (Cuba kalau orang paksa kita membeli… jadi menyirap adalah) Jadi dalam … Read more

Koleksi Copywriting Makanan Yang Anda Boleh Tiru dan Ambil

Siapa lagi yang nak koleksi copywriting makanan? Yang nak jual online makanan dia. Dalam post ni anda boleh melihat beberapa sample template copywriting makanan yang ada dalam Tulis Ads. Lihat sendiri koleksi copywriting makanan yang boleh anda tengok dalam ni. Tak kira apa jenis produk makanan pun boleh. Makanan ringan ke, frozen ke. Contoh copywriting … Read more

Contoh Copywriting Fashion Terbukti Menjual Untuk Inspirasi Anda

Dalam post ni saya nak kongsi pelbagai contoh copywriting fashion yang saya rasa boleh anda gunakan untuk membuat iklan. Disebabkan fashion ada banyak jenis, terdapat beberapa copywriting yang sertakan di dalam ini. Antaranya ialah baju Melayu, blouse, dan macam-macam lagi. Contoh Copywriting Baju Contoh Copywriting Baju Melayu Contoh Copywriting Baju Raya Contoh Copywriting Baju Melayu … Read more

Contoh Copywriting Tudung Proven #2

Template #2 NAK BERSANTAI DENGAN TEMAN-TEMAN, TAPI NAK STAIL TUDUNG PUN MASIH TAK MAHIR. === Ya, ini adalah antara masalah kaum hawa yang nak kelihatan anggun berseri bila keluar bersama kawan-kawan, tapi pemakaian tudung tak kena dengan gaya. Adakala tudung susah nak dibentuk, tak terletak dan mudah kusut. Kini tidak lagi dengan…