Apa Itu Copywriting?

Copywriting ini satu perkara sahaja: ia adalah seni (dan juga sains) untuk bercerita kepada pembaca anda. Cerita tentang produk anda yang menyelesaikan masalah mereka. Ataupun memenuhi kehendak mereka. Sebagai contoh, artikel ini pun dikira copywriting. Ia berfungsi untuk membantu anda untuk membuat ayat dengan lebih efektif. Setiap platform berbeza cara nak tulis. Di laman web, … Read more

20 Cara Buat Duit Di Internet

Terdapat banyak cara untuk menjana pendapatan dari rumah. Antaranya ialah melalui internet. Maksud saya buat duit dengan Internet. Di bawah ini saya kongsikan 20 cara buat duit di Internet yang boleh anda ikut. Di Internet, anda boleh membuat duit dengan: #1 Menjual produk Anda boleh menjual produk anda sendiri atau menjual produk orang. Pada awalnya … Read more

Sedikit Motivasi Bila Sales Down

Rasa sakit kan kalau kita harapkan sales masuk… tapi tak masuk. Macam dah buat banyak benda, tapi tak jadi-jadi. Kenapa dah buat macam-macam tapi tak jadi-jadi? Sedangkan banyak benda dah buat. Macam-macam teori dah cuba. Ada yang kata link click. Ada yang kata pakai landing page view. Retargeting la. Main Google Ads pun sama. Cuba … Read more

Copywriting tu Susah Ke?

Jawapan pendek: tak. Copywriting tak susah. Dan di bawah ni adalah jawapan panjang saya: Copywriting itu gabungan dua perkara: sains dan seni. Biar saya terangkan apa saya maksudkan. Formula untuk tulis ayat jualan tak pernah berubah. Ia sama sahaja. A. I. D. A. Apa tu AIDA? Attention. Interest. Desire. Action. Ambil perhatian. Biar orang berminat. … Read more