Cara Nak Buat Iklan Senang-Senang Menggunakan Tulis Ads

Macam-macam contoh copywriting bagi, baru nak cerita pasal Tulis Ads kan? Haha.

Dalam blog post ini saya akan walkthrough mengenai Tulis Ads.

Apa ciri-ciri dia.

Kenapa boleh tolong usahawan untuk buat copywriting dengan lagi senang.

Apa Sebenarnya Tulis Ads Ni?

Tulis Ads sebenarnya ialah satu app copywriting yang all-in-one. Semua dalam satu. Dalam tu ada fungsi. Antaranya ialah headline generator, template copywriting, template ayat, dan kamus.

Kalau kita buat bisnes online ni, ada 3 komponen wajib yang kena ada. Audien. Copywriting. Dan Offer.

Tiga ni.

Tulis Ads akan menyenangkan komponen kedua iaitu copywriting.

Makin senang buat ayat promosi yang menarik bila pakai Tulis Ads ni.

Kalau tengok, ada beberapa lagi ciri lain seperti button ciri, manfaat, testimoni kan?

Tu untuk yang nak saje rangka salesletter atau ayat copywriting dengan lebih terperinci supaya anda ada idea nak tulis apa.

Jadi boleh bermain-main dengan app ni.

Headline Generator

Yang ni, fungsi dia ialah membantu anda buat headline (yelah nama pun headline generator kan?)

Macam contoh ni, bila kita isi je, ada berpuluh-puluh headline untuk anda pilih. Lepastu klik je masukkan ni, dia akan masukkan dalam ruangan teks tu.
Ni saya dah masukkan headline dan sebelum ada ayat apa-apa, saya nak letak 2 testimoni bawah headline.

OK lepastu saya pun nak masukkan template copywriting… jadi saya pun tengok apa template best. Ha OK dah jumpa satu yang berkenan.

Jadi saya pilih template ni untuk buat iklan saya.

Ha lepas dah isi-isi, saya pun terfikir. Eh apa perkataan lain untuk cantik eh? Saya pun tengok kamus…

Ha, antara perkataan boleh guna, bidadari pun boleh!

OK saya pun tukar sikit perkataan-perkataan dalam iklan tu…

Hm… lepastu rasa macam ada yang tak kena lah!

Jom kita tambah sedikit pembayangan… kan dah ada template ayat.

Bayangkan betapa mudahnya kerja anda buat ayat iklan…

Lepas dah setel buat ayat iklan tu, dah boleh save dan tengok iklan tu balik. Saya tekan preview iklan, dan saya akan sampai ke screen untuk save, preview atau hantar ke WhatsApp (kalau nak share teks iklan dengan kawan ke).

.

Tempat ni boleh jadi tempat setempat untuk anda buat iklan. Semua tool untuk buat ayat iklan ada dalam ni.

Bila anda dah save iklan anda, boleh duplicate iklan anda untuk buat satu lagi. Mana tahu nak ubah-ubah lepastu nak guna untuk split test kan?

Boleh guna tool ni.

Dan of course, kalau tiba-tiba buntu nak buat ayat iklan, kita boleh aje refer dekat video-video yang saya dah buat tu. Hehe.

Ini kira macam value-added jugaklah. Beli software, dapat video. (Yang ramai orang suka dan mungkin lain daripada lain ialah video 1 dan video 4.)

Video 4 tu dah berapa bulan dah published… dan sekarang baru ramai orang tergesa-gesa nak pakai. Sedangkan dah lama ahli Tulis Ads tahu.

Tapi tu lah, kita ni bukan sifu. Kita cuma kongsi apa yang kita tahu dan berkesan je.

Tu yang seronok baca customer emel request feature baru dan bila saya tanya diorang macam mana, diorang pun cerita pasal macam mana tool ni bantu diorang…

Sesetengah emel dan mesej di Telegram / Facebook boleh tengok dekat website.

Apa Pelan Tulis Ads Ni?

Kalau yang dah lama ternampak iklan Tulis Ads ni akan perasan tool ni dalam evolusinya.

Yep. Ia bukan statik. Dulu isi tempat kosong je ye. Sekarang ni siap ada boleh save lagi. Ada customer tanya, ‘eh mana tempat isi tempat kosong dulu?’

‘oh dah berubah habis dah app ni’.

Jadi apa yang anda tengok mengenai Tulis Ads ni adalah satu evolusi. App ini akan akan berubah daripada semasa ke semasa.

Klik sini untuk ke website utama untuk baca pelbagai testimoni-testimoni yang ada di website Tulis Ads.

Nak Cara Lagi Senang Buat Copywriting?

Saya ada buat satu tool yang dinamakan sebagai Tulis Ads. Tool ini boleh bantu anda buat ayat iklan power dengan lebih senang dan lebih cepat.

Yang lagi seronoknya, sekarang, nak cuba Tulis Ads tak payah bayar mahal-mahal. Anggap je belanja saya pizza untuk akses ratusan templates dan ciri-ciri lain untuk buat ayat copywriting yang lebih convert!

Klik sini untuk cuba sendiri Tulis Ads di website.

Leave a Comment