Sedikit Motivasi Bila Sales Down

Rasa sakit kan kalau kita harapkan sales masuk… tapi tak masuk. Macam dah buat banyak benda, tapi tak jadi-jadi. Kenapa dah buat macam-macam tapi tak jadi-jadi? Sedangkan banyak benda dah buat. Macam-macam teori dah cuba. Ada yang kata link click. Ada yang kata pakai landing page view. Retargeting la. Main Google Ads pun sama. Cuba … Read more

Copywriting tu Susah Ke?

Jawapan pendek: tak. Copywriting tak susah. Dan di bawah ni adalah jawapan panjang saya: Copywriting itu gabungan dua perkara: sains dan seni. Biar saya terangkan apa saya maksudkan. Formula untuk tulis ayat jualan tak pernah berubah. Ia sama sahaja. A. I. D. A. Apa tu AIDA? Attention. Interest. Desire. Action. Ambil perhatian. Biar orang berminat. … Read more

Cara Nak Buat Iklan Senang-Senang Menggunakan Tulis Ads

Macam-macam contoh copywriting bagi, baru nak cerita pasal Tulis Ads kan? Haha. Dalam blog post ini saya akan walkthrough mengenai Tulis Ads. Apa ciri-ciri dia. Kenapa boleh tolong usahawan untuk buat copywriting dengan lagi senang. Apa Sebenarnya Tulis Ads Ni? Tulis Ads sebenarnya ialah satu app copywriting yang all-in-one. Semua dalam satu. Dalam tu ada … Read more

Cerita Pengalaman Sebagai Penulis Iklan

Nak cerita sikit dalam blog post hari ni. Siapa sebenarnya di belakang TulisAds.com ni?  Nama saya, kalau tak perasan lagi, ialah Abdul Rahman. Kalau nak friend saya di Facebook, bolehlah kawan saya di https://www.facebook.com/theimplementor Saya mula buat iklan pada umur 16 tahun. Pada tahun 2006.  Masa tu saya ingat lagi ianya e-book mengenai Google AdSense. … Read more

Cara Saya Susun Kempen Facebook Ads

Ramai orang bercakap mengenai Facebook Ads tapi tak ramai yang cerita macam mana mereka susun kempen mereka. Semua orang buat macam itu rahsia senjata mereka. Dan memang betul. Tapi kan bagus kalau tahu cara bagaimana orang lain buat iklan diorang dalam Facebook kan? Jadi jangan risau, dalam blog post ini saya ingin bercerita tentang bagaimana … Read more

Nak Belajar Tulis Iklan?

Nota penulisan iklan yang pernah saya buat dahulu. Semasa saya membuat artikel ini, saya sedang mendengar soundtrack game Dirt 2 dan memang sedap didengar di telinga. Di hadapan saya ialah sales letter Tips PTD. Saya sedang fikirkan cara untuk mengalahkan formula ultra-dead simple Jamal. Bila saya terfikir balik, saya mula kenal headline ala soalan ini … Read more

17 Ayat Pemula Ayat Surat Jualan

Dua hari lepas saya berkongsi 10 headline templates yang boleh anda gunakan. Hari ini, kita tengok 10 idea untuk memulakan ayat pertama anda di dalam surat jualan. 1. Bayangkan… 2. Lagi 5 minit anda akan mengetahui… 3. Di akhir mesej/surat ini anda akan mengetahui… 4. Jika anda… 5. Saya memerlukan 7 minit anda. DI dalam … Read more

10 Headline Templates Untuk Anda

Assalamualaikum, hari ini saya ingin berkongsi 10 headline templates yang saya rasakan dapat membantu anda untuk mendapatkan idea untuk membuat surat jualan. Bagaimana saya mendapatkan template ini? Saya pergi ke Clickbank, kemudian saya tengok satu-satu sales letter, lihat mana satu yang okay, kemudiannya saya alih bahasa dan kemudiannya letakkannya di sini. Selain daripada itu, saya … Read more

Surat Jualan Yang Tarik Prospek Untuk Membeli?

Jawapannya mudah. Cuba letakkan diri anda di dalam kasut pelanggan anda. Apa perkara pertama yang ingin anda lihat? Adakah anda ingin melihatkan surat jualan tersebut in the first place? Tidak. Apa yang anda nak lihat sebenarnya? Fikir. Eh, jangan fikir. Rasa. Rasa apa yang pelanggan anda ingin rasa… Supaya dia membaca surat jualan yang anda … Read more