Sedikit Motivasi Bila Sales Down

Rasa sakit kan kalau kita harapkan sales masuk… tapi tak masuk. Macam dah buat banyak benda, tapi tak jadi-jadi. Kenapa dah buat macam-macam tapi tak jadi-jadi? Sedangkan banyak benda dah buat. Macam-macam teori dah cuba. Ada yang kata link click. Ada yang kata pakai landing page view. Retargeting la. Main Google Ads pun sama. Cuba … Read more

Copywriting tu Susah Ke?

Jawapan pendek: tak. Copywriting tak susah. Dan di bawah ni adalah jawapan panjang saya: Copywriting itu gabungan dua perkara: sains dan seni. Biar saya terangkan apa saya maksudkan. Formula untuk tulis ayat jualan tak pernah berubah. Ia sama sahaja. A. I. D. A. Apa tu AIDA? Attention. Interest. Desire. Action. Ambil perhatian. Biar orang berminat. … Read more

Cara Nak Buat Iklan Senang-Senang Menggunakan Tulis Ads

Macam-macam contoh copywriting bagi, baru nak cerita pasal Tulis Ads kan? Haha. Dalam blog post ini saya akan walkthrough mengenai Tulis Ads. Apa ciri-ciri dia. Kenapa boleh tolong usahawan untuk buat copywriting dengan lagi senang. Apa Sebenarnya Tulis Ads Ni? Tulis Ads sebenarnya ialah satu app copywriting yang all-in-one. Semua dalam satu. Dalam tu ada … Read more

Cerita Pengalaman Sebagai Penulis Iklan

Nak cerita sikit dalam blog post hari ni. Siapa sebenarnya di belakang TulisAds.com ni?  Nama saya, kalau tak perasan lagi, ialah Abdul Rahman. Kalau nak friend saya di Facebook, bolehlah kawan saya di https://www.facebook.com/theimplementor Saya mula buat iklan pada umur 16 tahun. Pada tahun 2006.  Masa tu saya ingat lagi ianya e-book mengenai Google AdSense. … Read more

Cara Saya Susun Kempen Facebook Ads

Ramai orang bercakap mengenai Facebook Ads tapi tak ramai yang cerita macam mana mereka susun kempen mereka. Semua orang buat macam itu rahsia senjata mereka. Dan memang betul. Tapi kan bagus kalau tahu cara bagaimana orang lain buat iklan diorang dalam Facebook kan? Jadi jangan risau, dalam blog post ini saya ingin bercerita tentang bagaimana … Read more