Cara Buat Copywriting Menarik Untuk SEMUA Platform

Susah ke nak buat copywriting menarik? Tak kira platform apa pun… Facebook… Twitter… TikTok… dan lain-lain. Dalam post ni saya rungkaikan serba sedikit mengenai cara untuk mengayat. Dengan cara yang saya tunjuk dalam ni, santai pun boleh buat ayat yang elok. Yang penting berkesan untuk menarik orang untuk jadi pelanggan. Yang pada akhirnya akan membantu … Read more

Cara Buat Customer Avatar

Nak buat customer avatar? Dalam ni saya tunjuk cara senang. Tapi sebelum tu, anda buat ni: Cuba fikir anda nak tujukan kepada siapa iklan yang anda buat tu. Siapa? Dah tahu? Hehe. Ni saya nak senangkan kerja anda. Tak payah susah-susah lagi. Dalam ni saya nak bagi anda sebagai pembaca blog ni satu hadiah. Customer … Read more

Teknik Copywriting Berkesan Yang Boleh Anda Guna Sampai Bila-bila

Sekarang ni, nak buat ayat copywriting tak boleh nak jual-jual-jual. Hardsell tu OK je, tapi kena ada seninya sendiri. Nak jual memaksa pun boleh, tapi orang akan menyampah baca… dan keberangkalian untuk membeli tu tak tinggi. Ya lah. Paksa orang. Ingat orang suka ke? (Cuba kalau orang paksa kita membeli… jadi menyirap adalah) Jadi dalam … Read more

Copywriting Generator Melayu Yang Tak Ramai Tahu

Copywriting generator yang akan saya ceritakan dalam ini sebenarnya tak ramai yang tahu. Ramai orang rasa benda ni macam tak wujud… tapi sebenarnya wujud. Dramatik betul kan? Haha. Copywriting generator. Isi tempat kosong dan kemudiannya akan ada copywriting FB yang siap untuk anda gunakan. Kiranya macam software yang boleh generate fb copywriting lah. Dalam bahasa … Read more

Cara Senang Buat Ayat Promosi

Kalau nak senang lagi buat ayat promosi, boleh tengok channel Telegram percuma saya buat. Dalam tu saya kongsikan pelbagai cara untuk naikkan prestasi iklan. Idea copywriting, dan macam-macam lagi. Klik sini untuk pergi ke channel Telegram tu. Dalam tu anda akan dapat ratusan template. Macam-macam produk boleh. Pelbagai niche. Yang seronoknya, ada jaminan. Kalau tak … Read more

Tiga Benda Wajib Dalam Bisnes

Bila ada tiga benda ni… senang. Sebab kita dah ada proses. Bila dah ada proses… kita boleh gandakannya. Salah satu ataupun semuanya sekali. Apa benda tu? Kena master 3 benda ni je: Trafik Copywriting Offer (Tawaran) Selalu saya ulang ingat diri sendiri. Supaya tak kejar Shiny Object Syndrome. SOS. Asyik cari magik je. There is … Read more

Buat Ayat Copywriting Ni Macam Main Lego

Buat ayat ataupun apa-apa kempen pemasaran ni macam bina menggunakan lego. Kita kena gabungkan apa yang ada untuk membentuk satu kempen yang mempunyai satu objektif. Sama ada naikkan sales, dapatkan leads, ataupun naikkan jenama. (Sebab tu kalau perasan, dalam Tulis Ads, saya pecahkan ayat ikut kategori… pemula ayat, pembayangan, penyambung ayat, lepastu ada juga yang … Read more

Cara Mudah Nak Untung Bila Berbisnes

Nak untung? Semuanya matematik. Untung lepas tolak. Rugi lepas tolak semua. Semua tu matematik. Kena cuba dapatkan kos setiap unit. Cuba optimumkan untuk 1 unit tu. Kemudian, macam mana anda nak gandakan usaha 1 unit tu kepada 2, 4, 8 sampai 1024 kali ganda? Atau beribu-kali ganda selagi mampu. Bila anda dapat buat tu… tahniah. … Read more

Apa Itu Copywriting

Ini adalah soalan yang ramai orang tanya. Tapi jawapannya mudah. Maksud copywriting ialah seni menulis iklan. Di dalam blog ini, anda akan melihat pelbagai artikel ditulis yang digunakan untuk membantu anda untuk menulis ayat yang menjual. Ayat yang membina brand. Ayat yang menarik orang daripada tak kenal, kepada kenal. Sila tengok-tengok koleksi ayat di dalam. … Read more