Nah Contoh Copywriting Kosmetik Terpower!

Macam mana nak buat ayat promosi produk kecantikan?

Untuk mereka yang sedang mencari contoh copywriting kosmetik, blog post ini untuk anda.

Di dalam ini saya kongsikan dengan anda template copywriting kosmetik yang boleh anda copy, adjust dan paste ikut kesesuaian produk anda.

Template ini hanya salah satu daripada ratusan template copywriting ada dalam Tulis Ads.

Kalau anda nak buat copywriting dengan senang, gunakan Tulis Ads hari ni.

Klik sini untuk ke laman utama Tulis Ads.

Nak tengok dulu contoh ayat kosmetik?

Jom tengok template di bawah.

Template #1

Abang… tolonglah dengar cakap saya…

Kisah ini pasal aku dengan laki aku.

Laki aku ni jenis yang tak kisah pasal penampilan dia.

Ramai kawan yang perli laki aku ni sebab muka dia macam bangunan yang tak siap.

Sampailah aku bagi dia guna produk {NAMA PRODUK} ni.

Hasilnya?

{1. Hasil pertama}

{2. Hasil kedua}

“Eh pandai pula kau ‘modified’ laki kau tu, aku pun nak lah laki macam ni”

Kata kawan.

Apa kata korang pun bagi laki korang try {NAMA PRODUK} ni.

Klik je link kat bawah ni untuk dapatkan diskaun {PERATUS DISKAUN}.

Klik sini –> {LINK}

Bagaimana Saya Mengstrukturkan Template Di Atas

Perasan tak apa saya buat di barisan pertama?

Saya tease orang dalam iklan tu. ‘Tolonglah dengar cakap saya…’.

Orang akan tertanya-tanya… eh iklan apa ni? Ke post? Orang pun terus membaca.

(Ingat: tugas pertama ayat pertama iklan anda ialah untuk memastikan orang baca barisan seterusnya.)

Kemudian di bahagian bawah baru ada mengenai produk kosmetik dan hasilnya.

Anglenya ditujukan kepada perempuan, untuk membelikan untuk lelaki mereka.

Nak lagi banyak contoh iklan kosmetik?

Dan yang paling penting, yang menguntungkan anda?

Ya, dengan menggunakan Tulis Ads.

Alat copywriting all-in-one yang akan memudahkan anda membuat iklan kosmetik yang menarik dan boleh menjual dengan lebih senang.

Tengok je kat bawah ni beberapa screenshot daripada alat ini.

Ayat pun ada sebagai template, disusun ikut kategori

Kalau anda tak tahu nak buat ayat, tekan je Ayat, dan anda boleh pilih kategori ayat apa yang anda nak… dan kemudiannya senarai ayat yang boleh anda pilih akan keluar. Seperti di atas ni.

Tak tahu nak buat headline macam mana?

Boleh buat headline menggunakan headline generator. Pelbagai headline untuk anda pilih. Dan sentiasa dikemaskini dengan headline baru.

Ada headline generator. Senang je nak dapat pelbagai headline untuk anda gunakan

Tak tahu nak mulakan iklan macam mana dan nak mulakan dengan satu asas template yang terbukti menjual?

Pilih je template yang ada.

Dan kemudian ubah ikut suka hati anda.

Pelbagai template kosmetik juga ada

Semua ini ada dalam satu skrin.

Lebih daripada 200 templates, ayat dan macam-macam ciri-ciri lain yang boleh membantu anda untuk buat iklan yang power dengan lebih cepat.

Template untuk serum, makeup primer, produk kecantikan, dan pelbagai lagi produk ada di dalam tu.

Pilih je nak ayat promote yang mana satu. Saya cuba buat satu sistem yang ada semua pasaran dalam Malaysia ni.

Iklan-iklan itu semua boleh disimpan dalam sistem juga. Jadi iklan kosmetik anda boleh tersimpan dan anda boleh rujuk balik dan edit terus dalam sistem.

Macam-macam iklan boleh dibuat dan disave dalam sistem

Nak tahu apa tu Tulis Ads? Klik sini dan anda boleh baca saya membawa anda ‘berjalan’ melalui Tulis Ads ini.

Ni nak iklan ni.

Nak tahu bagaimana untuk buat copywriting dengan lagi cepat dan lagi senang? Guna Strategi 7x saya ni. Klik sini untuk dapatkannya secara percuma.

Leave a Comment