Contoh Copywriting Kosmetik

Untuk mereka yang sedang mencari contoh copywriting kosmetik, blog post ini untuk anda.

Di dalam ni saya akan kongsikan template copywriting kosmetik yang boleh anda copy, adjust dan paste ikut kesesuaian produk korang.

Nak tengok macam mana anda boleh buat iklan yang konsisten lebih daripada 7 kali ganda pulangan pada perbelanjaan iklan?

Cuba tengok Strategi 7x. Percuma je. Saya tunjukkan macam mana saya buat iklan menggunakan Tulis Ads untuk lebih konsisten mendapatkan sales. Klik sini untuk dapatkannya.

Tanpa berlengah lagi, nah curi iklan ni.

Abang tolonglah dengar cakap saya…

Kisah ini pasal aku dengan laki aku.

Laki aku ni jenis yang tak kisah pasal penampilan dia.

Ramai kawan yang perli laki aku ni sebab muka dia macam bangunan yang tak siap.

Sampailah aku bagi dia guna produk {NAMA PRODUK} ni.

Hasilnya?

{1. Hasil pertama}

{2. Hasil kedua}

“Eh pandai pula kau ‘modified’ laki kau tu, aku pun nak lah laki macam ni”

Kata kawan.

Apa kata korang pun bagi laki korang try {NAMA PRODUK} ni.

Klik je link kat bawah ni untuk dapatkan diskaun {PERATUS DISKAUN}.

Klik sini –> {LINK WASAP}

Tak cukup?

Ini satu lagi template kat bawah:

#2

Nak ke pipi kau nanti jadi macam tu…

{Anis} selalu kena gelak dengan kawan2 dia. Dia jugak sekalu kena cop badut.

Tak reti pakai mekap.

Ada satu hari sampai {Anis} tak tahan kena ejek. Dia pun tanya.

{Kau ingat aku suka sangat ke pakai ni? Apa yang lagi elok? Ha cuba cakap kat aku}

Alahai.

Selama ni {Anis} tak tahu pasal {nama produk}. Mati-mati ingatkan dia tau dan sengaja tak nak tukar {produk} tu.

Kalau {Anis} tau, confirm {Anis} tak kena gelak dengan kawan2 dah.

Rugi betul si {Anis} ni. Lambat sangat tau apa yang best dengan {nama produk} ni.

{1. Kelebihan 1}

{2. Kelebihan 2}

{3. Kelebihan 3}

Tak sangka pulak dia betul-betul tak tau.

{Anis} terus buang {produk lama} lepas dia dah cuba {produk baru}.

Nampak riak wajah {Anis} tu happy sebab dia terpaksa pakai produk lama tu untuk naikkan seri muka.

{Anis} kata, lepas dia dah cuba {nama produk}, dia memang tak sangka sampai macam tu sekali penangan {nama produk}.

Nasib baik {Anis} dapat beli masa tengah ada promosi. Jimat duit! Hehe.

Promosi masih lagi berjalan. Menyesal siapa tak beli masa ada promosi ni.

{SENARAIKAN PROMOSI}.

Nak pipi nampak natural, boleh dapatkan {nama produk} dengan agen yang sah.

Klik link bawah ni {link wasap} dan order segera.

Contoh copywriting kosmetik ke-3

Janganlah selalu sangat tegur {perut} aku ni.

Ni semua salah {nama produk} yangaku pakai sejak {2 bulan dulu}.

Setiap kali aku balik je mesti kena puji dengan housemate.

“Cantiklah {perut Mimi}. Pandai jaga”

Memang kembang hidung kejap bila housemate puji tu.

Tapi lagi best kalau masa beli tu dapa claim {tawaran apa} macam yang dorang duk promote sekarang ni.

Dengar cerita terhad untuk {100 botol} sahaja.

Pos yang berharga {RM10} pun dorang tolong bayarkan.

Klik je link ni untuk beli 1 atau 2: {link wasap}

Ha banyak lagi template yang anda boleh tengok sebenarnya!

Ni baru je tiga daripada ratusan template yang ada.

Kalau anda nak pastikan anda boleh buat iklan yang dapat tarik banyak pelanggan dengan lebih banyak dengan senang, pergi je ke website Tulis Ads dan tengok sama ada sesuai tak anda dengan tool buat iklan ini.

Tapi kalau nak lagi, ni saya kongsikan lagi di bawah ni. Jangan ke mana-mana ya!

Tengok, copy, adjust dan pakai dalam ads anda.

Yang ni pendek je:

DAH MEKAP TAPI BARU {2 JAM MUKA DAH BERMINYAK}?

Mekap tak sekata?

Pori nampak ketara?

{NAMA PRODUK} jawapannya.

👇 Klik link di bawah untuk tahu apa itu {NAMA PRODUK} 👇

{LINK KE WEBSITE}

Nak panjang sikit? Tengok ni:

🌟 RIMAS MUKA JADI {BERMINYAK } BILA MASUK TENGAHARI?🌟

TEBUS DISKAUN RM20 SEKARANG!

{NAMA PRODUK} Buat {Muka} {Maintain Flawless} & Kulit Bebas Minyak Sepanjang hari..

JIMAT & BERKESAN!

INFO LENGKAP —->> {LINK KE WEBSITE}

Di bawah ni pula contoh copywriting serum muka:

INI RUPANYA YANG KAWAN AKU PAKAI!

Kadang-kadang hairan macam mana kawan aku ni pakai apa sampai boleh nampak ‘glowing’ tak kira masa. Dah petang waktu nak habis kerja masih lagi maintain.

Borak-borak dengan dia, lepas tu baru dia bukak cerita. Dia pakai {NAMA SERUM} untuk bagi muka dia kekal sihat. Makeup lite lite je.

Yang penting kulit rasa sihat dan kita pun jadi konfiden je.

Last-last saya pun jadi agent {NAMA SERUM} ni.

Nak tahu dan baca semua cerita pelanggan yang gunakan {NAMA SERUM} ni?

Tekan je link ke website di bawah ni. Saya cerita macam mana {NAMA SERUM} boleh membantu kulit untuk kekal segar walaupun sibuk dengan macam-macam hal.

{LINK WEBSITE}

Kalau nak jual color concealer, ini contohnya:

Huiyooo suka kalau colour cantik cam nih!

Geram abes tengok palette dia. Colour yang ada sesuai sangatlah untuk yang nak mekap natural.  

Ada macam-macam dalam kit ni. Kita provide siap dengan:  

{senarai dalam kit}

Tapi wait there’s more! Hehe HQ siap nak bagi free gift tau  untuk korang grab harini. Jangan lupa share post ni kat wall sebelum terlupa!

Kalau nak beli sekarang, ha tekan je link dekat bawah ni!

{link wasap atau link website}

Banyak kan saya share ni?

Sekarang share dengan kawan atau agent di bawah anda post ini supaya mereka dapat inspirasi ya!

Dan kalau nak lagi banyak templates dan alat untuk memudahkan buat iklan, boleh tengok-tengok Tulis Ads untuk tengok sama ada sesuai tak untuk perniagaan anda 😉

Leave a Comment