Copywriting Power: Tarik Lagi Ramai Orang Untuk Jadi Pembeli

Apa yang membezakan antara pelanggan dan orang yang tak membeli produk anda?

Ada satu je perbezaan mudah.

Ianya ialah… mereka tidak berniat untuk membeli produk yang anda jual.

(Eish rasa nak hempuk je! Memang la!)

Antara sebab kenapa mereka tak berniat untuk membeli?

Copywriting.

Semestinya, ia bukanlah satu-satunya sebab kenapa orang tak membeli. Tapi ia merupakan salah satu sebab kenapa orang tidak membeli daripada anda.

Itu sebab copywriting kena power. Kalau tak, keberangkalian untuk orang membeli akan menurun.

Jadi, macam mana nak buat copywriting yang power sampai orang tak sabar nak bagi duit untuk membeli?

Kembali kepada diri kita sendiri.

Dengan siapa yang akan kita beli produk? Bagaimana kita sendiri diajak untuk membeli produk?

Berapa kali kita akan nampak iklan tu sebelum kita tengok betul-betul… dan akhirnya membeli?

Cuba fikir.

Itu pentingnya copywriting power. Ia membantu pembaca untuk membuat keputusan membeli produk anda.

Apa contoh ayat copywriting power yang pernah anda jumpa? Boleh kongsikan dalam komen ye!


Nak Dapatkan Tool Yang Senangkan Anda Buat Copywriting?

Tool ini telah membantu lebih daripada 1,300 usahawan untuk buat ayat copywriting yang tarik leads dan jualan. Selain daripada itu terdapat juga perpustakaan pemasaran di mana saya kongsikan kajian kes dan info-info terbaharu mengenai pengiklanan dan pemasaran. Isi je maklumat di bawah ini untuk maklumat lanjut:


Oh kadang-kadang saya ada share info mengenai marketing di Tulis Ads channel. Klik je link ni untuk join. Free. Tak payah bayar. https://t.me/tulisadsonline.

Leave a Comment