Copywriting tu Susah Ke?

Jawapan pendek: tak. Copywriting tak susah.

Dan di bawah ni adalah jawapan panjang saya:

Copywriting itu gabungan dua perkara: sains dan seni.

Biar saya terangkan apa saya maksudkan.

Formula untuk tulis ayat jualan tak pernah berubah.

Ia sama sahaja.

A. I. D. A.

Apa tu AIDA?

Attention. Interest. Desire. Action.

Ambil perhatian.

Biar orang berminat.

Bagi orang teringin.

Bagi orang rasa nak bertindak sekarang.

Ada pelbagai versi lagi seperti AIDCPA.

Tambahan untuk:

C = Credibility

P = Proof

Dan semua tu adalah betul.

Itu sainsnya.

Yang nampak sedikit susah ialah seninya.

Ramai orang kata yang mereka tak kreatif.

“Susah la bang nak nulis ni, takde idea”.

Sebenarnya tak.

Ada cara untuk jadi kreatif.

Dengan menggabungkan ayat.

Bayangkan kalau boleh gabungkan berpuluh-puluh ayat dalam satu iklan.

Kan senang?

Sebenarnya itu je yang kita buat bila kita menulis ni.

Kita gabungkan perkataan jadi ayat.

Dari ayat kita faham sesuatu.

Kemudian kita teringin… kemudian kita terbeli.

Sama je.

(Itu sebab Tulis Ads Cara Nak Buat Iklan Senang-Senang Menggunakan Tulis Adswujud)

Semua dalam satu skrin.

Senang hidup bila nampak semuanya depan mata.

Saya sediakan pelbagai tips menarik yang boleh bantu anda untuk buat ayat iklan di dalam Tulis Ads.

Nanti jangan lupa tengok di sana.

Klik sini untuk ke website Tulis Ads.


Nak Dapatkan Tool Yang Senangkan Anda Buat Copywriting?

Tool ini telah membantu lebih daripada 1,300 usahawan untuk buat ayat copywriting yang tarik leads dan jualan. Selain daripada itu terdapat juga perpustakaan pemasaran di mana saya kongsikan kajian kes dan info-info terbaharu mengenai pengiklanan dan pemasaran. Isi je maklumat di bawah ini untuk maklumat lanjut:


Oh kadang-kadang saya ada share info mengenai marketing di Tulis Ads channel. Klik je link ni untuk join. Free. Tak payah bayar. https://t.me/tulisadsonline.

Leave a Comment