Koleksi Copywriting Makanan Yang Anda Boleh Tiru dan Ambil

Siapa lagi yang nak koleksi copywriting makanan?

Dalam post ni saya akan kongsikan beberapa template copywriting makanan yang boleh anda tiru dan ubah untuk produk anda.

Jangan tiru bulat-bulat ye!

Tiru dan adaptasi ikut produk anda.

Template ini semua saya ambil dari tool saya iaitu Tulis Ads.

Di sana terdapat headline generator, template copywriting (CW) seperti anda tengok di bawah dan lain-lain lagi yang boleh membantu usahawan seperti anda untuk buat sales dengan lebih masyuk.

Tanpa berlengah lagi, jom saya kongsikan dengan anda beberapa copywriting makanan yang boleh anda ambil dan pakai.

Template Copywriting Makanan #1

EH MANA AWAK BELI {KUIH NI}? AWAK JUAL KE SEKARANG?

Ini suami saya tanya haritu.

Rasa dia not bad. Tak nak lah puji lebih2 kan.

Tapi dah berapa kali dah beli kuih ni. Sedap rasa.

Sekarang ni ada promo {Tulis promo anda. Buy 1 Free 1 ke}.

Masa saya beli tu takde. Tapi sekarang ada. HQ bagi.

Nah ambil lah promo ni!

{link promo}

Cepat ambil, sebab ada lebih kurang {300} agents yang promo benda yang sama. Siapa cepat dia dapat!

Jom Tengok Struktur Iklan Ni

Awal-awal saya bercakap pasal, ‘eh mana beli (nama produk) ni?’ Kemudian saya ceritakan pula pasal rasanya. Tapi tease je.

Kalau nak buat template ni lagi bagus kan, kena terangkan dengan mendalam apa rasa makanan tu.

Manis tu manis macam mana… kalau ada sedikit rasa masam tu rasa masam macam mana… Itu semua yang akan menyebabkan iklan tu lebih beremosi kerana orang dapat terbayangkan rasa sedapnya makanan yang anda jual tu.

Barulah ayat yang anda buat tu lebih beremosi.

Masa tu ayat promosi makanan yang anda jual tu dah jadi macam… “pehhhhhh sedapnya… kena beli ni!

Kena bagi orang terliur apabila baca iklan yang anda buat tu.

Nak Buat Iklan Anda Lagi Terliur Bila Orang Baca Iklan Tu?

Seronok kan kalau dapat buat iklan yang orang baca… teringin… kemudiannya terus rasa nak membeli dari anda?

Perasaan dapat emel ‘New payment received’ atau WhatsApp, ‘kak, ada lagi tak kek coklat tu? nak beli’.

Best kan?

Itu salah satu sebab kenapa saya buat Tulis Ads.

Tulis Ads sebenarnya adalah alat copywriting semua dalam satu pertama di Malaysia.

Apa maksud saya dengan semua dalam satu?

Anda dapat pelbagai template copywriting dalam macam-macam pasaran.

Aiskrim ada, makanan ada, penghantaran makanan (food delivery) pun ada, dan macam-macam lagi.

Bukan takat template je. Kita ada juga template ayat ikut emosi.

Ini maksud saya:

Senang kan kalau ada ayat untuk dipilih… senang nak buat kerja macam ni

Ini mungkin satu-satunya alat yang anda tengok sebegini sekarang ini.

Dan ia sentiasa dikemaskini dengan lebih banyak templates.

Nak tahu dengan lebih lanjut, klik sini sekarang dan anda akan tahu bagaimana alat copywriting ini boleh membantu anda untuk membuat ayat iklan yang lebih baik.

(Dan makin senang nak buat ayat promosi jual makanan anda)

Ni nak iklan ni.

Nak tahu bagaimana untuk buat copywriting dengan lagi cepat dan lagi senang? Guna Strategi 7x saya ni. Klik sini untuk dapatkannya secara percuma.

2 thoughts on “Koleksi Copywriting Makanan Yang Anda Boleh Tiru dan Ambil”

Leave a Comment