Nah Contoh Copywriting Perfume Yang Convert

Macam mana nak cerita dekat orang pasal perfume? Dalam post ni saya tunjuk contoh copywriting perfume yang boleh anda pakai dalam iklan ataupun dalam description produk anda.

Semua template ni datang daripada tool Tulis Ads. Di dalam tool tu ada headline generator, template2 CW dan macam-macam lagi yang boleh meroketkan 🚀 jualan anda.

Oh tapi sebelum tu, tengok je dulu template kat bawah ni ye!

Contoh Copywriting Perfume #1

PERFUME YANG LAGI {KITA BERPELUH LAGI NAIK BAU}?

Seronok kan bila orang sekeliling tarik nafas bila sekeliling kita? Bukan sebab bau tak sedap… tapi sedap bau nak cari datang dari mana.

Klik link di bawah untuk lihat perfume apa yang saya maksudkan nih.

{link}

Nota: guna tagline / guna ayat yang lain untuk replace ayat di atas ya.

Pendek je kan template CW perfume ni.

Saya sebenarnya tak suka sangat pendek sangat kalau nak jual minyak wangi ni sebab macam mana pembaca nak bayangkan kesedapan bau tu?

Ada seninya tersendiri.

Ni contoh minyak wangi yang kedua. Ni panjang sikit.

Contoh Copywriting Perfume #2

JANGAN TINGGALKAN {WOOD SAGE} INI SEBELUM PERGI ‘DATING’ DENGAN YANG TERCINTA

“Eh, nak siap-siap pergi dating ni.”

Oh, nasib tak lupa.

Kena letak perfume {Wood Sage & Sea Salt Cologne} punya perfume ni.

Tak pernah kecewa bila pakai.

Girlfriend mesti tarik nafas dalam sikit nak agak pakai apa.

“Ini yang feveret i tu ke?”

Saya suka biar dia teragak-agak. Sebab baunya yang agak misteri tu buat dia ‘bengang’ tapi selesa dengan saya.

Dia tak tahu tentang bau pokok bercampur mint ini, macam meluangkan masa berdua sahaja dengan si dia di kawasan hutan, ditemani bau rumput memanggil hujan.

Gabungan bau yang misteri.

Bila dah habis pakai perfume ni, saya pun ambil keputusan untuk jadi agen perfume ni.

Sesuai untuk lelaki pergi meluangkan masa bersama tercinta.

Rasa lebih sayang bila pakai perfume {Wood Sage} dari {Jo Malone London} ni.

Nak tahu butirannya? Ini link WhatsApp saya:

{link}

Tentang Template Jual Perfume ini

Kalau perasan ini lebih kepada storytelling. Orang boleh bayangkan sedikit keadaan bagaimana orang itu apabila pakai perfume ni .

Itu pentingnya bermain dengan perkataan yang melibatkan deria kita ini.

Seronok Kan Kalau Boleh Buat Ayat Iklan Dengan Senang?

Itu yang saya cuba lakukan dengan membina Tulis Ads.

Awal-awal tu hanya borang isi tempat kosong.

Lama-lama dia berevolusi menjadi satu alat penulisan iklan yang penuh.

  • Ada headline generator
  • Ada template iklan
  • Ada template ayat
  • Dan macam-macam lagi

Saya suka betul bila customer beritahu saya yang makin senang diorang bila dapat buat iklan yang ramai orang baca dan suka beli daripada diorang.

Kerana iklan yang dibuat penuh emosi. (Boleh baca testimoni-testimoni yang ada di website ye 🙂

Pelbagai contoh copywriting perfume untuk anda pilih.

Buat Iklan Yang Menarik Makin Senang Sekarang

Nak tahu bagaimana Tulis Ads boleh memudahkan anda untuk buat iklan yang terbaik?

Klik sini untuk ke website Tulis Ads. Di situ anda boleh baca pelbagai testimoni dan ciri-ciri menarik alat copywriting yang saya buat ini.

Ni nak iklan ni.

Nak tahu bagaimana untuk buat copywriting dengan lagi cepat dan lagi senang? Guna Strategi 7x saya ni. Klik sini untuk dapatkannya secara percuma.

Leave a Comment