Nah Contoh Copywriting Perfume Yang Convert

Macam mana nak cerita dekat orang pasal perfume? Dalam post ni saya tunjuk contoh copywriting perfume yang boleh anda pakai dalam iklan ataupun dalam description produk anda.

Semua template ni datang daripada tool Tulis Ads. Di dalam tool tu ada headline generator, template2 CW dan macam-macam lagi yang boleh meroketkan 🚀 jualan anda.

Oh tapi sebelum tu, tengok je dulu template-template kat bawah ni ye!

Contoh Copywriting Perfume #1

PERFUME YANG LAGI {KITA BERPELUH LAGI NAIK BAU}?

Seronok kan bila orang sekeliling tarik nafas bila sekeliling kita? Bukan sebab bau tak sedap… tapi sedap bau nak cari datang dari mana.

Klik link di bawah untuk lihat perfume apa yang saya maksudkan nih.

{link / wasap link}

Nota: guna tagline / guna ayat yang lain untuk replace ayat di atas ya.

Contoh Copywriting Perfume #2

JANGAN TINGGALKAN {WOOD SAGE} INI SEBELUM PERGI ‘DATING’ DENGAN YANG TERCINTA

“Eh, nak siap-siap pergi dating ni.”

Oh, nasib tak lupa.

Kena letak perfume {Wood Sage & Sea Salt Cologne} punya perfume ni.

Tak pernah kecewa bila pakai.

Girlfriend mesti tarik nafas dalam sikit nak agak pakai apa.

“Ini yang feveret i tu ke?”

Saya suka biar dia teragak-agak. Sebab baunya yang agak misteri tu buat dia ‘bengang’ tapi selesa dengan saya.

Dia tak tahu tentang bau pokok bercampur mint ini, macam meluangkan masa berdua sahaja dengan si dia di kawasan hutan, ditemani bau rumput memanggil hujan.

Gabungan bau yang misteri.

Bila dah habis pakai perfume ni, saya pun ambil keputusan untuk jadi agen perfume ni.

Sesuai untuk lelaki pergi meluangkan masa bersama tercinta.

Rasa lebih sayang bila pakai perfume {Wood Sage} dari {Jo Malone London} ni.

Nak tahu butirannya? Ini link wasap saya:

{link wasap}

OK. sekarang jom tengok contoh minyak wangi ni pulak.

Contoh Copywriting Minyak Wangi #3

DULU SEBELUM PKP, SELALU JUGA KELUAR BERDUA. ROMANTIKNYA..

BILA DAH PKP, RINDU PULA NAK KELUAR BERSAMA. TAPI APAKAN DAYA..

===

Masa dating dulu, perasan juga. Dia asyik nak berkepit.

Saya kata, jangan…kita belum ‘halal’, tunggu saya datang merisik awak nanti ya.

Fuh, wajahnya bukan main ‘happy’ lagi.

‘Habis itu, time PKP ni rindu saya pada awak macam mana’? tanya bakal isteri saya.

Nak jumpa bukan main susah lagi. Hmm tetiba saya ada idea.

.

Saya berinya perfume {NAMA PERFUME} dari {BRAND PERFUME} ni.

Mukanya berubah..”buat apa bagi saya perfume lelaki”?

Aduh..silap percaturan ke? Tetapi dia tak tahu…memang sengaja saya bagi perfume yang memang saya pakai tiap-tiap hari.

.

Bila rindu, semburkan saja..haa itulah aroma dan wangian tubuh saya. Rasa macam saya ada sentiasa di sisinya.

Dia kembali tersenyum.

.

Apatah lagi, bauan dari perfume ini memang mengasyikkan.

Ianya misteri, sensasi dan bagai dalam mimpi.

Kombinasi sage kayu & garam laut ini bagai di alam fantasi.

Jadi, nak tahu lebih lanjut keenakkan bauan perfum ini. Jom hubungi saya sekarang untuk jadi agen {No Whatsapp}

Contoh #4

AKHIR-AKHIR INI, RASA ‘DOWN’ SANGAT..MACAM ADA YANG TAK KENA..

===

Bila jumpa teman-teman, diri rasa serba kekurangan, aku di satu sudut rasa dipinggirkan

Lihat kenalan lain, semuanya tampak segar, bermaya…apa rahsia mereka agaknya?

.

“Aura”..kau kena ada itu, kata member aku lagi.

Sambungnya… “tapi ia kena dicari, tidak datang dengan sendiri”

.

Cadangannya, mula bermain dengan bauan, pilih aroma yang mengasyikan, baru lain mudah tertawan.

.

Cuba guna {NAMA PERFUME}, katanya…bauan dari buah pear Inggeris dan freesia ini memang harum dan mengujakan.

Aromanya lembut, tidak bererti lembik.

Sensasi, eksklusif, sensual.

Okay, aku cuba…kita tengok.

Dua hari kemudian, satu pesanan teks masuk…”Jom lepak wei”

So, I guess it works!

Dah alang-alang, bolehlah aku share sekali dengan diaorang yang aku dah jadi ejen haruman ini.

Nak jadi macam saya? Jom check website atau hubungi kami di {nombor whatsapp}

Template ke-5

KENALI HATI BUDI SUDAH, MASAK SEDAP PUN SUDAH, PAKAI LAWA UNTUK DIA PUN SUDAH, HAMPIR SEMUA DERIA RASANYA SUDAH AKU TAWAN.

HARI INI, AKU DATANG DENGAN MISI, MENGGODA DERIA BAUNYA!

===

Adakala rasa dirinya jauh di sana, padahal jarak hanya sedepa.

“Ada apa-apa yang tak kena?”..aku bertanya

Tiada apa lah..katanya.

.

Owh, ingat aku nak percaya bulat-bulat lah tu.

Tak pa, aku faham. Mungkin dia tak ‘selesa’ dekat denganku.

Kawan ada mencadangkan, guna saja semburan natural {NAMA PERFUM} ini.

.

Aroma dari buah pear dengan ros putih Alba, satu kombinasi yang ‘melekakan’.

Rasa seperti di awangan, padahal kaki menjejak ke tanah.

Ianya asli, seksi dan cukup digemari.

Okay, aku cuba!

.

[KEESOKKAN HARI]

Baru satu kaki melangkah keluar, dia datang menghimpit aku.

Rasa cukup ‘intim’. Dalam hati aku berkata, nah rasakan…

Baru aku sedar, aroma dan bauan boleh menundukkan.

Sedar tak sedar, aku dah jadi jadi agen perfume ni.

Nak tahu butirannya? Ini link wasap saya {No Whatsapp}

Nak Lagi Konsisten Buat Sales Melalui Iklan2 Anda?

Cuba tengok Strategi 7x. Percuma je. Saya tunjukkan macam mana saya buat iklan menggunakan Tulis Ads untuk lebih konsisten mendapatkan sales. Klik sini untuk dapatkannya.

Leave a Comment