Cerita Pengalaman Sebagai Penulis Iklan

Nak cerita sikit dalam blog post hari ni. Siapa sebenarnya di belakang TulisAds.com ni?  Nama saya, kalau tak perasan lagi, ialah Abdul Rahman. Kalau nak friend saya di Facebook, bolehlah kawan saya di https://www.facebook.com/theimplementor Saya mula buat iklan pada umur 16 tahun. Pada tahun 2006.  Masa tu saya ingat lagi ianya e-book mengenai Google AdSense. … Read more

Cara Saya Susun Kempen Facebook Ads

Ramai orang bercakap mengenai Facebook Ads tapi tak ramai yang cerita macam mana mereka susun kempen mereka. Semua orang buat macam itu rahsia senjata mereka. Dan memang betul. Tapi kan bagus kalau tahu cara bagaimana orang lain buat iklan diorang dalam Facebook kan? Jadi jangan risau, dalam blog post ini saya ingin bercerita tentang bagaimana … Read more

Contoh Ayat Power Tarik Pelanggan Untuk Beli Semalam Lagi!

Contoh Ayat power Tarik Pelanggan Header

Mencari contoh ayat power tarik pelanggan terbaik yang anda boleh pakai hari ini? Di dalam blog post ini saya akan berikan beberapa contoh yang saya rasa dapat membantu anda untuk membuat ayat promosi terbaik untuk mempromosikan produk anda melalui WhatsApp ataupun Facebook. Sebelum saya berikan contoh untuk anda guna, saya ingin bercerita kepada anda struktur … Read more

Nah Contoh Copywriting Kosmetik Terpower!

Macam mana nak buat ayat promosi produk kecantikan? Untuk mereka yang sedang mencari contoh copywriting kosmetik, blog post ini untuk anda. Di dalam ini saya kongsikan dengan anda template copywriting kosmetik yang boleh anda copy, adjust dan paste ikut kesesuaian produk anda. Template ini hanya salah satu daripada ratusan template copywriting ada dalam Tulis Ads. … Read more

Contoh Copywriting Tudung Yang Proven Boleh Menjual

Walaupun PKP, tudung memang hampir sentiasa laku. Ada je orang nak beli tudung untuk bergaya semasa meeting online. Nak quick and easy (cewah cakap omputeh) template copywriting untuk jual tudung? Cuba guna contoh copywriting tudung yang saya ambil dari Tulis Ads ni. Tulis Ads ni ialah tool copywriting all-in-one pertama di Malaysia. Anda akan dapat … Read more

Contoh Ayat Soft Selling Power Yang Korang Boleh Guna

Takkan memanjang nak hard sell kan? Dalam blog post ni saya nak kongsi cara lembut pula. Anda akan dapat baca contoh ayat soft selling yang boleh digunakan dalam iklan-iklan anda. Contoh-contoh yang saya nak berikan ini sesuai untuk menjual macam-macam jenis produk seperti coklat, produk kecantikan, makanan, chocojar, kerepek, kek dan lain-lain lagi! Kalau jual … Read more

Nah Contoh Copywriting Terbaik Untuk Lebih Banyak Sales!

Nak tengok beberapa contoh yang boleh untuk membantu anda membuat sales? Anda datang ke tempat yang betul. Di dalam blog post ini, saya akan memberi anda beberapa contoh copywriting terbaik yang boleh memberi inspirasi kepada anda untuk membuat lebih banyak jualan. Jangan tiru bulat-bulat contoh-contoh ni. Ubah suai ikut produk yang anda jual tu. Kalau … Read more

Nah Contoh Copywriting Perfume Yang Convert

Macam mana nak cerita dekat orang pasal perfume? Dalam post ni saya tunjuk contoh copywriting perfume yang boleh anda pakai dalam iklan ataupun dalam description produk anda. Semua template ni datang daripada tool Tulis Ads. Di dalam tool tu ada headline generator, template2 CW dan macam-macam lagi yang boleh meroketkan 🚀 jualan anda. Oh tapi … Read more

Ini Contoh Ayat Mencari Dropship Terbaik

Kalau anda mencari contoh ayat mencari dropship, anda datang ke blog post yang betul. Masa ni ramai orang akan cari sumber pendapatan tambahan lain selain daripada kerja hakiki (kalau ada) dan ramai lagi yang terkesan dengan perniagaan masing-masing. Dropship adalah salah satu jalan orang berikhtiar untuk buat duit. Bukan senang nak senang zaman pandemik macam … Read more