Nah Contoh Copywriting Terbaik Untuk Lebih Banyak Sales!

Nak tengok beberapa contoh yang boleh untuk membantu anda membuat sales?

Anda datang ke tempat yang betul.

Di dalam blog post ini, saya akan memberi anda beberapa contoh copywriting terbaik yang boleh memberi inspirasi kepada anda untuk membuat lebih banyak jualan.

Jangan tiru bulat-bulat contoh-contoh ni.

Ubah suai ikut produk yang anda jual tu. Kalau tak, nanti tak kena dan mungkin tak sebaik iklan asal.

Di dalam blog ni pun ada beberapa contoh copywriting yang boleh anda tengok. Boleh bookmark website ni dan berikan kepada kawan-kawan anda untuk refer.

Contoh ayat iklan yang menarik ada pelbagai di website ini untuk anda tengok dan cari inspirasi. Semua contoh ini datang daripada alat copywriting saya iaitu Tulis Ads.

Tool copywriting yang saya buat ni boleh tolong anda buat copywriting dengan lebih senang lagi 😉

Saya mulakan contoh hari ini dengan contoh copywriting baju pencuci.

“TIADA LAGI BAU HAPAK, WARNA BAJU PON TAK LUNTUR WALAUPUN BANYAK KALI DICUCI, KOTORAN DEGIL HILANG DAN WANGI YA AMAT”

Tukarkan pencuci pakaian anda kepada sabun pencuci {NAMA BRAND} sekarang! Kenapa anda harus bertukar kepada sabun pencuci {NAMA BRAND}, kerana ia nya:-

SABUN BERKUALITI TINGGI YANG BERKONSEPKAN 3 IN 1 (Pencuci, pelembut & pewangi).

3 X LEBIH BERSIH

3 X LEBIH WANGI

3 X LEBIH JIMAT

KELEBIHAN SABUN PENCUCI {NAMA BRAND} :

✅ Menanggalkan kotoran degil

✅ 100% original perfume

✅ Mengekalkan warna pakaian

✅ Boleh jemur didalam rumah

✅ Anti Bakteria

✅ Baby-Safe

Dapatkan segera.Klik link whatsapp dibawah sekarang. Belum cuba belum tahu, sudah cuba lagi mahu. Ah gitu..

{link}

Jom tengok contoh copywriting terbaik untuk cadar pulak.

SAMPAI BILA NAK GUNA CADAR LAMA? CADAR LUSUH? BILA DAH PAKAI LAMA, MULALAH CADAR JADI BERBULU, WARNA PON DAH TAK MENARIK.

Akak-akak dah boleh buang cadar yang lusuh tu dan gantikan dengan yang baru dari {NAMA BRAND}.

Cadar ini sangat menarik untuk sesiapa yang sukakan moden stail. Dengan corak yang minimal tetapi warna menarik akan menaikkan lagi vibe bilik anda dan menambahkan seri.

Cadar berkualiti butik, fabrik yang sangat lembut, serap haba dan bukan itu saja, akak-akak boleh BAYAR ANSURAN 3 BULAN TANPA INTEREST. Bayar deposit, kami terus pos! Haa..tak perlu nak tunggu habis bayar dah boleh pasang terus dekat tilam.

Kelebihan cadar ini ialah:

✅ Material cotton yang best

✅ Susah kedut

✅ Jimat masa untuk kemas katil dan bilik sentiasa kemas

✅ Bilik Nampak MEWAH & BERGAYA

Tak rugi kalau beli cadar yang mahal sikit tapi berkualiti. Boleh tahan bertahun. Melabur untuk kegunaan dan keselesaan harian kita, apa salahnya kan.

Jadi akak-akak yang berminat nak order, klik link whatsapp di bio, sekarang juga.

NOTA: Untuk IG. Tapi boleh juga cuba di FB jika nak

OK asyik contoh yang tipikal je kan?

Jom tengok kita tengok yang tak tipikal sangat.

Apa dia?

Kita tengok ayat iklan jual baja pulak.

Kalau nak baja yang ada cukup nitrogen, magnesium, dan pelbagai makronutrien yang diperlukan pokok, cik kena tengok {NAMA BAJA} sekarang.

Mana tak nya, cuba tengok apa manfaat2 baja ni:

1. Bantu proses buat makanan pokok (fotosintesis)

2. Bantu dalam membentuk akar. Ini penting: bayangkan kalau pokok anda tak cukup kalsium, hujung dan tepi daun akan nampak macam hangus keperangan.

Kalsium bukan je manusia perlu ada, pokok pun kena ada.

Ada lagi banyakk manfaat baja {nama baja} ni taw.

Nak tahu dengan lebih lanjut?

Klik {link WhatsApp} untuk maklumat lanjut!

Ha yang ni pulak, contoh copywriting terbaik untuk madu.

Apa yang seronok dengan {madu} ni?

✅ Harga paling jimat dan berbaloi.

Dapatkan {500gram} madu pada harga {RM40}.

Selain itu anda akan mendapat hadiah percuma {HADIAH} iaitu {sabun berasaskan madu}

✅ Madu yang kami buat adalah madu yang dibela di {Perak} dan dijaga baik oleh pekerja kami
✅ Sudah melalui ujian makmal.
✅ Madu ini juga kaya dengan antioksida, boleh mengurangkan tekanan dan kolestrol

Klik Message Now sekarang untuk TAWARAN ISTIMEWA hari ini.

Kalau jual buku, boleh tengok ni.

Nota: disebabkan buku ada banyak jennis, saya cuba buat template ini seumum yang mungkin supaya boleh digunakan untuk pelbagai jenis buku. Untuk mempelbagaikan lagi copywriting, tuan puan boleh melihat video mengenai menggunakan template copywriting storytelling untuk menjual.

EH DAH DAPAT KE KOLEKSI BUKU {NAMA KOLEKSI BUKU}

Dulu beli satu hanya dapat satu je…

Tapi untuk masa yang singkat ni, anda boleh mendapatkan {5} BUKU pada SATU harga!

Buku apa tu? Anda boleh dapat buku {NAMA-NAMA BUKU}

Setiap satu harganya ialah RM{30}, tetapi anda boleh mendapat {5} buah buku tersebut pada harga RM{70}.

Tawaran {hujung tahun} ini akan berakhir pada {1 Januari 2021} ataupun sehingga semua dalam stok kami habis!

{testimoni buku}

Nak maklumat lebih lanjut?

Hubungi saya di {link WhatsApp} ataupun beli je terus di {URL laman web}

Visual yang dicadangkan: Gambar koleksi buku dan 2-3 testimoni mengenai buku-buku di dalam koleksi tu.

Ayat Promosi Emas

OK kat bahagian ni pula saya nak kongsi sikit contoh ayat promosi emas yang boleh anda tengok.

(Dah alang2 jual emas tu, jangan lupa ambil Tulis Ads… lagi cepat buat iklan tu ha! Hehe)

OK jom tengok satu contoh di bawah ni. Super pendek punya:

Cincin sepadan dengan pasangan itu mudah dicari di {nama brand anda}

Benda premium tak perlu hardsell sangat. Kadang-kadang jual biasa-biasa pun dah cukup.

Ada apa-apa contoh copywriting yang anda ingin tengok dan saya masukkan dalam Tulis Ads? Komen di bawah ye! 🙂

Ni nak iklan ni.

Nak tahu bagaimana untuk buat copywriting dengan lagi cepat dan lagi senang? Guna Strategi 7x saya ni. Klik sini untuk dapatkannya secara percuma.

Leave a Comment