Contoh Copywriting Tudung Yang Proven Boleh Menjual

Walaupun PKP, tudung memang hampir sentiasa laku. Ada je orang nak beli tudung untuk bergaya semasa meeting online.

Nak quick and easy (cewah cakap omputeh) template copywriting untuk jual tudung?

Cuba guna contoh copywriting tudung yang saya ambil dari Tulis Ads ni.

Tulis Ads ni ialah tool copywriting all-in-one pertama di Malaysia. Anda akan dapat headline generator, template copywriting seperti di bawah dan juga ayat-ayat yang anda boleh gunakan untuk menulis.

Senang habis nak buat copywriting bila guna app Tulis Ads ni. Pakai dekat browser je. Tak payah install apa-apa. Login je lepastu boleh tengok-tengok dalam tu.

Sebelum tu nak tengok sebahagian kecil template yang ada dalam Tulis Ads?

Jom kita start dengan contoh pertama ni.

Contoh #1

NAK TUDUNG RAYA YANG SELESA DIPAKAI LAMA?

Itu yang dicari semasa raya ni.

Bayangkan kalau tudung pakai kejap dah berpeluh2 rambut.

Pening kepala.

Panas!

Kami baru je keluarkan tudung baru iaitu tudung {nama tudung} yang sesuai untuk dipakai dalam tempoh yang lama.

Kalau setakat {4 5} jam takde masalah lah.

Ni kalau pergi jumpa kawan-kawan atau sahabat masa raya nanti. 

Selain daripada tu, tudung ni juga:

{ciri-ciri tudung}

Nak tahu apa lagi kami akan berikan bila anda beli tudung {nama tudung} dengan kami? Klik {link ke website / ke whatsapp} untuk maklumat lanjut!

NOTA: Sila ejas headline ni kepada beberapa jenis.

Dalam eksperimen iklan saya, iklan yang paling banyak dapat customer ialah iklan yang tak push sangat. Yang lebih kepada bercerita sambil beritahu manfaat produk tu. Ada yang lebih berani dengan cerita benda kecil yang buruk.

Contohnya, ‘tudung ini hanya datang dalam 3 warna sahaja’. Pilihan sangat terhad, tapi ada syarikat sangat berjaya dalam iklan yang ada pilihan sangat terhad begini.

Yang penting, anda kena eksperimen dengan ayat iklan yang anda buat.

OK… Sekarang saya nak kongsikan contoh kedua.

Template #2

NAK BERSANTAI DENGAN TEMAN-TEMAN, TAPI NAK STAIL TUDUNG PUN MASIH TAK MAHIR.

===

Ya, ini adalah antara masalah kaum hawa yang nak kelihatan anggun berseri bila keluar bersama kawan-kawan, tapi pemakaian tudung tak kena dengan gaya. Adakala tudung susah nak dibentuk, tak terletak dan mudah kusut.

Kini tidak lagi dengan tudung {JENAMA TUDUNG} yang eksklusif dari {KEDAI TUDUNG}.

Dengan fabrik classic polyester chiffon ini, anda pasti tampil menawan walau apa jua stail.

Selasa, mudah dibentuk, tidak panas.

Hadir dengan 5 varian warna, pasti menambahkan seri untuk setiap penampilan anda, di mana saja anda berada.

Milikinya satu hari ini dengan layari website {LINK KE WEBSITE} ❤️

Dengan pembelian RM150 ke atas, anda akan mendapat free postage!

TAMAT

OK. 2 template jual tudung untuk anda hari ini.

Cukup banyak?

Tips Untuk Buat Copywriting Tudung

Nak jual tudung di Internet ni ada seninya yang tersendiri.

Kadang-kadang CW tak panjang tapi boleh menjual.

Kenapa? Sebab gambar sama seperti seribu perkataan.

Janji gambar tampak ekslusif, menonjolkan kecantikan tudung (dan model), selalunya akan timbul rasa ingin beli oleh pembaca.

Ni contoh pendek CW yang boleh guna:

Tudung Ironless. 20% Cotton. 80% Lycra. Sesuai untuk mereka yang aktif bersukan sambil menjaga aurat.

Pendek kan? Lepastu pastikan gambar model dan tudung tu cantik.

Dia yang penting bukan pendek atau panjang, tetapi yang penting ia boleh menjadi penarik orang untuk membeli. Ada orang suka panjang ada orang suka pendek. Jadi solusinya: pakai dua-dua. Nanti algorithm dia yang akan tentukan yang mana baca mana satu.

Contoh copywriting tudung yang anda tengok dalam blog post ini hanya sebahagian kecil daripada koleksi template yang saya ada.

Nak lagi template untuk jual tudung?

Bayangkan kalau ada pelbagai contoh untuk anda tengok.

Kemudian nak pilih-pilih semua ada dalam satu tempat. Ada ayat. Kamus. Template CW. Boleh save lagi.

Tak tahu nak jual tudung macam mana? Nak lagi banyak template, cari je tudung dalam sistem.

Nak baca bagaimana Tulis Ads ni telah membantu ribuan usahawan lain? Klik sini untuk maklumat lanjut.

Ni nak iklan ni.

Nak tahu bagaimana untuk buat copywriting dengan lagi cepat dan lagi senang? Guna Strategi 7x saya ni. Klik sini untuk dapatkannya secara percuma.

Leave a Comment