Tiga Benda Wajib Dalam Bisnes

Bila ada tiga benda ni… senang.

Sebab kita dah ada proses.

Bila dah ada proses… kita boleh gandakannya. Salah satu ataupun semuanya sekali.

Apa benda tu?

Kena master 3 benda ni je:

  1. Trafik
  2. Copywriting
  3. Offer (Tawaran)

Selalu saya ulang ingat diri sendiri. Supaya tak kejar Shiny Object Syndrome. SOS. Asyik cari magik je.

There is no magic.

Ini 3 benda wajib untuk customer acquisition.

Tarik orang… untuk tengok apa yang anda tawarkan… yang disulami ayat-ayat yang anda tulis…

Itu je.

Kemudian, it’s all about business. Proses.

Tengok apa yang anda kurang. Cari sumber yang boleh tolong anda. Lepastu cuba.

Lihat apa feedback daripada prospek. Improvize. Cuba lagi. Wajib pandai baca data. Kalau tak, confused je memanjang.

Tengok data apa?

Clickthrough Rate.

Berapa ramai orang klik link tu berbanding dengan reach?

Berapa reach compare dengan impression?

Bagaimana pula dengan First Time Impression? Tinggi atau rendah? Ada benda kena repair?

Semua benda-benda ni kena tahu. Kena faham.

Supaya apa yang kita usahakan… bergerak KE HADAPAN. Bukannya berpusing-pusing pada tempat yang sama.

Well, tu satu je lah dari beberapa yang boleh tengok. Tapi tu cukup penting. Benda wajib bagi saya mesti lebih 1%. Kalau kurang, ejas sampai dapat lebih daripada tu.

Leave a Comment

Percuma: Lihat cara saya promote produk

Nak tengok macam mana orang lain market kan produk? Saya dokumenkan cara saya promosi, buat ayat, dan lain-lain lagi di Telegram Tulis Ads. Klik Sini untuk subscribe percuma.
Holler Box