Tips Dan Contoh Copywriting Skincare Yang Senang Ikut

Tengah buntu nak buat copywriting skin care?

Macam mana nak cerita pasal produk yang kena pakai dulu baru dapat rasa macam ni kan?

Dalam blog post ini saya kongsikan dengan anda beberapa tips yang boleh anda guna untuk buat copywriting skin care ni.

1. Guna formula 2 langkah ni: 1. bahan > 2. manfaat pada kulit

Contohnya dalam iklan anda tu, bila anda cerita pasal bahan, jangan cakap, oh kita ada tumeric di dalam je.

Cerita manfaat juga selepas cakap pasal bahan produk.

2. Visual ialah king di sini

Peh copywriter cakap visual lagi penting dari copywriting? Biar betul!

Yep memang betul.

Copy no 2 di sini. Benda ni memang visual. Prospek nak tengok apa hasilnya. Kalau nak buat before dan after kang tak comply dengan policy, jadi tunjukkan model pakai di tangan.

Catchy. 1-5 saat pertama untuk tarik orang membaca. Sampai seminit pun boleh. Pandai2 eksperimen. Pastikan ada pendek (kurang dari 15saat), sederhana (20-59 saat), dan panjang (1-2 minit)

Nak buat copywriting skin care ni ada seninya tersendiri.

Tapi bila mesej tune dengan market, dapat 💰💰💰 lah anda.

Senang sikit kalau ada macam-macam ayat marketing untuk promo produk kecantikan yang ada jual kan?

Boleh tengok Tulis Ads hari ini.

Saya dah sediakan ratusan templates untuk anda tengok dan ambil.

Nak save pelbagai ayat iklan anda buat pun takde masalah.

Pilih je nak pakai template yang mana satu ye 🙂

Tapi kena cepat. Takut naik harga nanti. Dah mahal pulak.

Pelbagai skincare templates yang ada dalam tu.

Ni nak iklan ni.

Nak tahu bagaimana untuk buat copywriting dengan lagi cepat dan lagi senang? Guna Strategi 7x saya ni. Klik sini untuk dapatkannya secara percuma.

Leave a Comment