Ini 3 Contoh Copywriting Fashion Untuk Anda

Dalam post ni saya nak kongsi pelbagai contoh copywriting fashion yang saya rasa boleh anda gunakan untuk membuat iklan.

Disebabkan fashion ada banyak jenis, terdapat beberapa copywriting yang sertakan di dalam ini. Antaranya ialah baju Melayu, blouse, dan macam-macam lagi.

Boleh tengok kat bawah. Ni semua datang daripada tool saya iaitu Tulis Ads. Tool all-in-one copywriting pertama di Malaysia.

Tool ini akan memudahkan anda untuk buat copywriting yang menjual dengan lebih mudah.

Klik sini untuk maklumat lanjut.

Contoh Copywriting Baju

“Weh gila berbunga baju ni!” 

Ramai orang cakap baju ni “lain macam”. Tapi kain dia pun lain macam jugak.

Dia {85% cotton, 15% polyester}. Walaupun berbunga-bunga di pakai, tapi tetap selesa. Hati pun berbunga.

Nak tahu kenapa baju berbunga-bunga lelak ni tetap ramai orang suka? Klik ‘Learn More’ di bawah untuk pergi ke web

ATAU 

Nak tahu kenapa baju berbunga-bunga lelak ni tetap ramai orang suka? Tekan link wasap di bawah untuk tahu dengan lebih lanjut.

{LINK WASAP}

Contoh Copywriting Baju Melayu

Raya Masih Lagi Raya! 

Baju Sedondon Kita Tahun Ini! 

Walaupun tahun ni masih lagi PKP…

Tapi raya masih lagi raya! 

Dengan {nama brand}, raya tetap ceria dengan pilihan warna (senarai warna).

Aih malas nak cakap lah! Tengok gambar dan klik {url website} untuk tengok free gift yang kami sediakan untuk anda!

Nota: sediakan free gift sebagai value add kepada baju anda (letak minima pembelian sbagai condition tambahan)

Contoh di bawah pula ialah contoh jual baju raya:

BILA MEMBER SALAH BELI BAJU RAYA

“Brooo salah beli baju lah sob2.

Kau tengok perut aku! 

Aduh terjojol keluar macam takoyaki doraemon makan tu!”

Kata {Man} pada kawan dia. {Ali} tergelak tengok {Man}.

“Aduh, lain kali, tengok dulu dekat {nama brand}. Kat situ cutting helok je wehhh. Kalau cutting tak elok, kau cut je lemak2 aku ni.”, kata {Ali} sambil buat lawak tak jadi. {Ali} kemudiannya menunjukkan website {nama brand} di phone.

“Ha, kau pergi je {link website}, kau tengok apa yang dia ada.

Kau tengok bawah ni, ada mystery gift lagi. Dia bagi hadiah kat kau. Kot2 dapat butang free ke. Ke samping ke. Mana tau kan. Nama pun mystery gift.”

Bersungguh {Ali} cerita kepada {Man}. 

“Ni gambar wife aku amek masa aku pakai baju aku beli kat site ni. Aku lagi boroi dari kau pun tak nampak wehhh!” 

Bangga member tak nampak perut. (Walaupun hakikatnya sebaliknya).

– * – * – 

Untuk dapatkan baju yang Ali pakai seperti dalam gambar-gambar dalam post ni, cepat2 pergi ke {link website}!

Sekarang ni hanya ada {100} tinggal. Khas untuk raya ni.

Kalau dah habis, habis lah sebab ye lah. Nama pun stock untuk raya.

Go now guys!

Contoh Copywriting Baju Melayu

BAJU MELAYU APA BRO CARI?

Puasa tinggal berapa hari je lagi.  

Baju melayu tak ada lagi.

Sempena raya ni, {nama brand} ada mengeluarkan {5} warna untuk bro bro sekalian tengok.

Semuanya potongan {normal fit}, jadi taklah {rasa ketat di perut}.

Beli {2}, kita akan bagi free shipping untuk bro.

Tengok je koleksi ada di {link}.  

Oh, ni kod {kupon} pakai masa checkout ye!  

Akan dapat potongan {10%}!

Contoh Copywriting Blouse

{nama brand} sekarang ada blouse terbaru untuk raya ni!

Bukan apa, walaupun kita masih lagi dalam PKP. Raya masih lagi raya!  

Hehe kita ada:

❤️ Moss Crepe… Made in Korea!

❤️ Sejuk dan selesa

❤️ Yang penting… tak perlu gosok!

❤️ Pelbagai Warna Yang Menarik

Nak maklumat lagi lanjut?  

Pergi je website kami di {link website}

Kita akan berikan hadiah misteri untuk 5 pembeli bertuah! Nantikan!

Klik je link kat bawah ni!  

{link wasap}

Nak Lagi Banyak Contoh Copywriting Fashion?

Ya. Sebenarnya boleh dapat banyak lagi.

Semua template copywriting ini saya ambil daripada tool buat iklan saya iaitu Tulis Ads.

Tengok sama ada anda nak gunakan tool tu untuk buat lebih banyak iklan yang menjual atau tidak.

Ini adalah tool pemudah cara anda membuat iklan yang menjual.

Klik sini untuk tengok Tulis Ads.

Ni nak iklan ni.

Nak tahu bagaimana untuk buat copywriting dengan lagi cepat dan lagi senang? Guna Strategi 7x saya ni. Klik sini untuk dapatkannya secara percuma.

2 thoughts on “Ini 3 Contoh Copywriting Fashion Untuk Anda”

  1. Alhamdulilah, syurga kepada Allah dan terima kasih kepada tuan, puan, Admin yang shere ilmu sangat berguna ini, semoga Allah memberi kesihatan yang baik panjang umur dimurahkan rezeki dan semoga beristiqamah dalam setiap perjuangan.

    Reply

Leave a Comment